SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömre Bedel Tercih

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2024 21:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 21:33

İçinde bulunduğumuz dönem, üniversite yolundaki adaylar için son derece kritik. 17 Temmuz’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı ve 1 milyon 58 bin 345 kontenjan için başvuru maratonu başladı. Adaylar, tercihlerini 2 Ağustos'a kadar "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabiliyor.

2024 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da yayımlandı. Tüm detaylar buradan elde edilebilir. Tercih yapacakların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor. Elbette sadece kılavuza değil, çevrelerinde olup bitene de iyice bakmaları gerekiyor. Fırsat nerede, kariyer yoluna nereden başlamak daha doğru olacak işte bu sorulara verilecek yanıtlar tüm hayatlarını, kaderlerini önemli ölçüde etkileyecek.

Tercih döneminde adaylar kadar ailelerinin sakin hareket etmesi de çok mühim. Stres/kriz yönetimini başarılı şekilde gerçekleştirenler bu dönemi rahat geçirir, panik ve kaygı ile hareket edenler ise uzun vadeli zor bir dönemin kapılarını aralar.

İşte böylesine kritik bir dönemde, adaylar ve ailelerinin Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunu mutlaka gündemlerine almalarının naçizane çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Neden mi?

Enflasyonist ortamda maliyet darboğazını en az hasarlı şekilde geçmeye odaklanan iş dünyasının en önemli sorunlarından biri personel. Nitelikli personeli elde tutmaya pek odaklanmayan iş dünyası haliyle ortaya çıkan sirkülasyon nedeniyle birçok zararla karşı karşıya kalıyor. Nitelikli teknik eleman bulma zorluğu da bu gidişatın çarpıcı bir boyutu.

Yazıma konu olan okulun başında bir kere çok başarılı ve değerli bir bilim insanı var. MYO Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Prof. Dr. Mehmet Karahan ile teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinin rekabetçiliğini güçlendirme hedefiyle Bursa’da hayata geçirilen BUTEXCOMP projesinde birlikte çalıştım. Söz konusu projenin Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü olan Karahan, BTSO bünyesinde hizmet veren BUTGEM’in de Akademik Danışmanı. Son derece donanımlı ve vizyoner bir bilim insanı. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül ve belgesi olan Karahan’ın liderliğindeki Teknik Bilimler MYO; tamamı teknik programlardan oluşan tekstilden otomotive kadar bir çok sektörü kapsayan 19 programı, 65 akademisyeni ve 6 bin civarındaki öğrencisiyle taban puana göre ülkemizin en yüksek puanla öğrenci alıyor.

Çok sayıda özel sektör firmasıyla sanayi-üniversite iş birliklerine imza atan okul, iş dünyası kuruluşları ve kamu kurumları ile de güç birliklerini sürdürüyor.

Ülkemizde ilk ‘yapay zeka’ bölümünü açmak için hazırlık yapan MYO, bir yandan iş dünyasının nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılarken diğer yandan da istihdama doğrudan ve dolaylı olarak yadsınamaz katkılar sağlıyor.

Burası; vasıf, nitelik gerektirmeyen işler yerine ayakları yere sağlam basan iş kollarında kariyer basamaklarını tırmanmak isteyen adaylar için son derece isabetli bir tercih rotası. Kaliteli bir eğitim kurumunda teknik eğitim imkanını değerlendirenlerin uzun vadede çok iyi geri dönüşler alması kaçınılmaz olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.