Kooperatif kongresinde olay çıktı…

Bursa'da iki kooperatifin genel kurullarında yaşanan ilginç olaylar! Yönetim aidatlara zam istemezken üyeler zammı talep edince eşitlik sağlandı. Sonrasında huzur hakkı konusunda tartışma yaşandı ve Başkan istifa riskiyle karşı karşıya kaldı. Karamanoğlu Mustafa Karaman'ın adı da olayda geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:27

Bizzat tanık olmasam yaşananların ve anlatılanların bir şaka olduğunu düşünerek bu kadar da abartı olmaz deyip geçerdim.

Konuyu anlatmadan önce size yıllar öncesinde Devekuşu Kabarenin muhteşem “Deliler” isimli muhteşem oyunundan bir skeci hatırlatmak istiyorum.

“Lanet Kiracı” oyununda ev sahibi ile kiracı arasında geçen zam pazarlığında ev sahibi zam yapmamak için direnirken, kiracı bu kadar ucuz kira ödemek onuruma dokunuyor diyerek, ev sahibini evi boşatmakla tehdit ediyor. Ev sahibi de “Nah boşaltırsın! Ben de yarın evi senin üzerine yapayım da gör diye cevap veriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2csY2GKi-Hg

O zaman da, şimdiki gibi enflasyon azmıştı ve bu hayali ironiyi abartılı bulup çok gülmüştük.

O oyunun hiç de hayal olmadığını kırk yıl sonra yaşayarak gördük.

Dünyada belki de yaşanan bir olayın tanığı olduk.

Bursa’da kurulan ve altını özenle çizmeliyim ki; arazilerinin tapusu kooperatifler üzerine alınmış iki yapı kooperatifi var.

Geçtiğimiz günlerde Dikili Kalite Yapı Kooperatifi ile Dikili Standart Yapı Kooperatifinin olağan genel kurulları yapıldı.

Hükümet komiserleri eşliğinde başlayan genel kurulda her şey normal görünüyordu.

Gündem tıkır tıkır işliyordu.

Herkes yönetimin idaresinden memnun geçmiş hizmetleri alkışlarla onaylıyor ve oy birliği ile ibra ediyordu.

Ama ne oldu ise iki maddede oldu ve büyük tartışma başladı.

İlki aidatların artırılması konusu idi.

Normalde ve özellikle yönetimler aidatlara zam ister, genel kurul üyeleri zam yapmama konusunda direnir ya!

Burada tam tersi oldu.

Üyeler aidatların az olduğu ve enflasyon nedeniyle önümüzdeki kongreye kadar hepten kuşa döneceğini anlatırken, Yönetim aidatların yeterli olduğunu ve zam talep etmedikleri konusunda direnmeye başladı.

Al takke ver külah derken, Yönetim, hükümet komiserlerinde şaşkın bakışları arasında iki kooperatifin farklı olan aidatlarının eşitlenmesi konusundaki genel kurul üyelerinin talebine zorla ikna oldu.

İlk maddeyi kavga çıkmadan halletmenin huzuru içinde tartışmalı ikinci maddeye geçildi.

Daha önce Başkan ve Yönetime huzur hakkı ödemesi yapılmıyordu. Başkan yaşanacakları ve tehlikeyi önceden sezdiği için mikrofonu kaptı ve “ Ben arkadaşlarım bize ücret ya da huzur hakkı ödenmesi konusunda yapılacak teklifi kendimize hakaret sayarız ve istifa ederiz” dedi.

Genel Kuruldan “ fazladan” istediği tek şey iki şiş çağ döner fiyatı tutarındaki aidatların zamanında ödenmesi oldu.

Bir abartılı masal tadında okuduğunuz bu yazıda tek bir abartı kelimesi yoktur hatta yaşananlarda yazılanlardan fazlası vardır.

Ben şaşırmadım ama dünyada bunun başka bir örneği olduğunu da sanmıyorum.

Hayatını kaliteye adamış Karamanoğlu Mustafa Karaman’ın olduğu yerde her şey kaliteli olur.

Muhteşem bir ekip kurmak ve Ali Satı gibi bir etinden, sütünden, malından, mülkünden, ofisinden ekibinden ve çevresinden yararlandığı bir iş insanı ile çalışmak için Mustafa Karaman olmak gerekir.