Giderayak Osmangazi’ye 50 milyonluk fatura!

Dönemin Çevre Bakanı'nın açılış kurdelesini kesip devrettiği 100 dönümlük Millet Bahçesi, tamamlanmadan açıldı. Eksikliklerin giderilmesi için 50 milyon lira gerekiyor. Osmangazi Belediyesi, 50 milyon lira zarara uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 14:38

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açılış kurdelesini kesip, Osmangazi Belediyesi’ne devrettiği 100 dönümlük Millet Bahçesi’nin tamamlanmadan açıldığı ortaya çıktı. Mustafa Dündar’ın 31 Mart öncesi seçim propagandası yapmak için yarım devraldığı Soğanlı Millet Bahçesi’ndeki eksikliklerin giderilmesi için en az 50 milyon liralık kaynak gerekiyor. Millet Bahçesi, seçim öncesi devralınmamış olsaydı, eksiklikleri Çevre Bakanlığı tamamlayacak ve Osmangazi Belediyesi’nin kasasından 50 milyon lira çıkmamış olacaktı.

TAMAMLANMAYAN MİLLET BAHÇESİ’Nİ AÇMIŞLAR

Yapımını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üstlendiği Soğanlı Millet Bahçesi, 9 Mart’ta dönemin Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Milletvekilleri ve belediye başkanlarının olduğu protokol üyelerinin katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan dönemin Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 100 dönümlük bir alanı Millet Bahçesi’ne dönüştürdüklerini belirtti. Ancak Osmangazi Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda, Millet Bahçesi’nin tamamlanmadan açıldığı ortaya çıktı.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’Nİ 50 MİLYON ZARARA SOKAN YATIRIM

Osmangazi Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumda söz alan AK Parti İmar Komisyonu Üyesi Gürkan Bilgin, bakımsız olduğu için Millet Bahçesi ile ilgili halktan çok sayıda şikayet geldiğini söyledi. Bilgin’e yanıt veren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, Mart 2024’te açılışı yapılan Millet Bahçesi’nin tamamlanmadan devralındığını belirterek, “Bize de şikayetler geliyor ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yatırımı tamamlamadan seçim öncesi Osmangazi Belediyesi’ne devretmiş. Eksikliklerin tamamlanması için 50 milyon lira harcamamız gerekiyor. Spor kulüplerinden, yeşil alanlar için yoğun  talepler geliyor. Bu talepleri Millet Bahçesi’nde değerlendirebiliriz” dedi.