Gemlik Belediye Başkanı Deviren’den ‘deprem’ itirafı ve demokrasi mesajı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, depremle ilgili önleyici tedbirlerin gerekliliğini vurguladı. Gemlik'in olası depreme karşı hazırlıkları ve yamaçlara inşaat yapmanın zorluklarından bahsetti. Siyasetten bağımsız olarak Bursa Büyükşehir ve merkezi hükümetle işbirliği yapacaklarını belirtti. Kent Konseyi seçimlerinde tarafsız kaldığını söyleyen Deviren, herkesin düşüncesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:22

TR Düşünce Kulübü’nün toplantısına katılan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, depremle ilgili soruya verdiği yanıtta, “Ben aslında düzeltici değil, önleyici tedbirlerden yanayım. Acı bir şey ama Gemlik’te olası bir depreme karşı yapacaklarımızdan çok, deprem olduktan sonra yapacaklarımıza dönük hazırlıklarımız var” dedi. Gemlik’te 2 bin hektarlık rezerv alanı olduğunu da hatırlatan Deviren, yamaçlara inşaat yapmanın zorluklarından söz etti. Deviren, sadece Gemlik Belediyesi’nin imkanlarıyla depreme dirençli bir kent yaratamayacaklarını kaydederek, şöyle devam etti: “Hem Bursa Büyükşehir, hem de merkezi hükümetle işbirliği yapmak için yoğun çaba sarf edeceğim. Bu konu, siyasetten bağımsız bir konudur. Hatta Cumhurbaşkanı’nın bile kapısını çalacağım. Tek bir insanın canından olmasındansa benim belediye başkanlığımın gitmesini tercih ederim.” dedi.

EŞİM BİLE KİME OY VERDİĞİMİ BİLMİYOR

Gemlik Kent Konseyi seçimleriyle ilgili konuşan Deviren, “197 derneği davet ettik. Gemlik’te çok güzel bir seçim oldu. Hiçbir adayı desteklemedim, tarafsız kaldım. İnanın eşim bile kime oy verdiğimi bilmiyor. Herkesin düşüncesine saygı duymalıyız. Düşünceyi serbest bırakmazsak, gelişemeyiz. Ben belediye seçimlerinde bile kimseden oy istemedim. Seçmenden sadece akılları ve vicdanları doğrultusunda oy kullanmalarını istedim” diye konuştu.