Çalı Yolu Alarm Veriyor

Bursa'da adeta durma noktasına gelen Çalı Yolu'nda tamamlanmamış kavşak ve kaldırımlar büyük tehlike yaratıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları arasındaki anlaşmazlıklar halkın güvenliğini riske atıyor. Acil eylem planı şart!

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 15:20

Bursa'nın önemli ulaşım arterlerinden biri olan Çalı Yolu, yerel seçimler sonrasında adeta durma noktasına geldi. Özellikle gece saatlerinde büyük tehlike oluşturan tamamlanmamış kavşak, vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. Bazı bölgelerdeki kaldırımların içler acısı durumu da cabası. Yerel yönetimler ve Karayolları Bölge Müdürlüğü arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle sürecin uzaması, halkın güvenliğini riske atıyor.

Kavşak ve Kaldırımlar Tehlike Saçıyor

Gece saatlerinde sürücülerin ve yayaların büyük tehlike altında olduğu Çalı Yolu'ndaki tamamlanmamış kavşak, acilen çözülmesi gereken bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, bazı bölgelerdeki kaldırımların durumu içler acısı. Bu bölgelerde yayaların güvenli bir şekilde hareket edebilmesi neredeyse imkansız hale gelmiş durumda.

Anlaşmazlık ve Bekleme Süreci

Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü arasındaki sorumluluk çatışması, Çalı Yolu'nun tamamlanamamasına neden oluyor. Bu anlaşmazlıklar, hem sürücülerin hem de yayaların güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu bekleme sürecinin bir an önce sonlandırılması büyük bir aciliyet arz etmektedir.

Acil Önlemler Alınmalı

Yetkililerin, birbirlerine sorumluluk yüklemek yerine, durumu acilen çözmek için harekete geçmesi gerekmektedir. Geçici çözüm ve uyarı levhaları ile bu bölgedeki tehlikelerin en aza indirilmesi sağlanabilir. Yaşanabilecek olumsuzluklardan sonra yapılacak çalışmaların ve söylenecek sözlerin pek bir anlamı olmayacaktır.

Güvenlik İçin Acil Eylem Planı Şart

Çalı Yolu’nda yaşanabilecek kazaların ve olumsuzlukların önüne geçmek için acil bir eylem planının devreye sokulması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün iş birliği içinde çalışarak güvenli bir ortam oluşturması elzemdir.

Kader ile oyun oynamayın! Güvenliğinizi tehlikeye atmayın! Çalı Yolu'ndaki bu tehlikeli duruma karşı bir an önce önlem alınmalı.